Leffingestraat 1, 8400 Oostende - 059 70 54 47

Autiwerking

Internaat aan Zee, een internaat binnen het gewoon onderwijsnetwerk, heeft al een aantal jaren een samenwerkingsverband met het Zeelyceum waardoor de expertise om jongeren met ASS te ondersteunen aanwezig is.

Vanaf het schooljaar 2015-2016 kunnen jongeren met ASS ook terecht in de school "De Branding", die opleidingsvorm 4 type 9 aanbiedt. De leerlingen die deelnemen aan deze opleidingsvorm kunnen eveneens terecht in ons internaat.

De jongeren met ASS worden gegroepeerd binnen de internaatpopulatie, zonder hen af te scheiden. De leerlingen slapen op éénzelfde verdiep samen met leeftijdsgenoten. Hierbij is ruimte voor gezamenlijke activiteiten, maar eveneens voor afzonderlijke momenten op de eigen kamer. De begeleiding op het internaat houdt rekening met de specifieke noden van deze jongeren; onder meer door het aanbieden van heldere communicatie en een duidelijke, overzichtelijke en voorspelbare dagstructuur.

In de kijker

  • OPENDEUR 2020 VIRTUEEL

    Wij houden 'opendeur' op vrijdag 24 april van 18u tot 20u & op zaterdag 25 april van 14u tot 17u. In 2020 uitzonderlijk virtueel... We staan jullie meteen via telefoon en/of mail te woord.