Leffingestraat 1, 8400 Oostende - 059 70 54 47

Autiwerking

Internaat aan Zee, een internaat binnen het gewoon onderwijsnetwerk, heeft al een aantal jaren een samenwerkingsverband met het Zeelyceum waardoor de expertise om jongeren met ASS te ondersteunen aanwezig is.

Vanaf het schooljaar 2015-2016 kunnen jongeren met ASS ook terecht in de school "De Branding", die opleidingsvorm 4 type 9 aanbiedt. De leerlingen die deelnemen aan deze opleidingsvorm kunnen eveneens terecht in ons internaat.

De jongeren met ASS worden gegroepeerd binnen de internaatpopulatie, zonder hen af te scheiden. De leerlingen slapen op éénzelfde verdiep samen met leeftijdsgenoten. Hierbij is ruimte voor gezamenlijke activiteiten, maar eveneens voor afzonderlijke momenten op de eigen kamer. De begeleiding op het internaat houdt rekening met de specifieke noden van deze jongeren; onder meer door het aanbieden van heldere communicatie en een duidelijke, overzichtelijke en voorspelbare dagstructuur.

In de kijker

  • FACEBOOK

    Alle info over Internaat-aan-Zee kan je op deze website vinden. Extra weetjes, nieuwtjes en foto's staan steeds op onze facebookpagina Internaat-aan-Zee Oostende !