Leffingestraat 1, 8400 Oostende - 059 70 54 47

De Branding

De branding staat voor onderwijs op maat voor leerlingen met autisme met een M-verslag OV4 type 9. Onze school biedt elke leerling aanpassingen en professionele begeleiding volgens zijn of haar mogelijkheden en of noden.

Onze leerlingen worden gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Naast het gestructureerde lessenpakket zorgen verschillende activiteiten en projecten voor een gevarieerde en positieve leeromgeving op maat van elke leerling. Hierbij proberen we om de flexibiliteit van onze leerlingen te verhogen, hun weerbaarheid te versterken en hun zelfstandigheid te bevorderen.

We bereiden onze leerlingen zo goed mogelijk voor om de overstap naar het "reguliere" onderwijs te maken na de eerste of de tweede graad. Onze eerste graad bestaat uit een separate werking binnen een rustig en gecontroleerd kader op de Campus Ter Zee. De tweede graad bestaat uit een semi-integratie binnen het Ensorinstituut.

In ASO en TSO hebben de leerlingen les en begeleiding van De Branding in de eigen lokalen binnen het Ensorinstituut. Op deze manier integreren onze leerlingen onder begeleiding binnen het "normale" schoolse gebeuren.

In BSO integreren onze leerlingen voor de beroepsvakken volledig binnen het lesgebeuren van het Ensorinstituut onder begeleiding van een zorgleerkracht, de theorielessen gebeuren wel nog separaat. Dit om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een 3de graad binnen het regulier onderwijs.

Terug naar overzicht

Contactgegevens

M. Sabbestraat 8
8400 Oostende
Tel: 059/70.34.68
Fax: