Leffingestraat 1, 8400 Oostende - 059 70 54 47

Athena Oostende

In 2019 sloegen Atheneum Centrum en Atheneum Pegasus de handen in elkaar en hieruit ontstond een vernieuwend en gedurfd project: Athena Go! Atheneum Oostende dat de modernisering van het secundair onderwijs kleur geeft.

Als doorstroomschool, gespreid over drie campussen, hebben wij als doel de leerlingen maximale slaagkansen te bieden in het hoger onderwijs, rekening houdend met hun individuele interesses, talenten en kwaliteiten.

Campus Pegasus concentreert zich op de eerste vier jaar van het secundair onderwijs als Junior High School. In de eerste graad A-stroom mikken we op een brede algemene ontwikkeling. In het eerste jaar wordt heel wat aandacht besteed aan een vlotte overstap uit de basisschool, kunnen de leerlingen al proeven van meerdere domeinen en CLIL. Daarnaast is ruimte voor remediëring en verdieping via Latijn of FLEX-uren. In het tweede jaar worden de individuele talenten van de leerlingen verder in kaart gebracht door het leggen van accenten via de basisopties.

De tweede graad op campus Pegasus biedt de leerlingen een brede waaier aan studierichtingen in het doorstroomonderwijs. De nadruk komt te liggen op verfijning van een studiegebied en op studievaardigheid om een bewuste studiekeuze naar de derde graad toe te bevorderen.

Campus Olympus maakt deel uit van de Junior High School als sportcampus en richt zich tot leerlingen met sportieve talenten. Na de algemene vorming in de eerste graad, met een accent op Edusport, kan je je op de sportcampus vervolmaken in een tweede en derde graad Lichamelijke Opvoeding en Sport. De samenwerking met sportclubs (KV Oostende, BC Oostende, OTC …) en met sportfederaties (GYMFED, Voetbal Vlaanderen …) biedt leerlingen de kans om studie met topsport te verenigen.

Campus Centrum is de Senior High School, een aparte campus voor de derde graad. Hier wordt voorzien in een ruime keuze aan richtingen die voorbereiden op een doorstroming naar het hoger onderwijs. Door de samenwerking met hogescholen en universiteiten krijgen de leerlingen in de derde graad de kans om actief kennis te maken met het hoger onderwijs en een doordachte studiekeuze te maken. Tezelfdertijd wordt de kloof tussen het secundair en het hoger onderwijs verkleind.

Door de intensieve samenwerking tussen de drie campussen, elk met hun specifieke eigenheid, voorziet Athena in een breed aanbod met kwalitatief onderwijs. Via de integratie van de CLIL-didactiek in de drie graden en een ruime selectie aan opties/keuzevakken in de tweede en derde graad kan een leerling zijn of haar competenties verfijnen en verdiepen. Naast pluralisme en respect voor elkaar, zetten we ook sterk in op het welbevinden van elke leerling. Het volledige onderwijsteam werkt dagelijks enthousiast aan de verdere uitbouw van Athena om samen dit succesverhaal vorm te geven.

Directieteam Athena

 

Campus Pegasus - Steensedijk 495, 8400 Oostende - 059/50.52.61 - pegasus@athenaoostende.be

Campus Olympus - Schapenstraat 45, 8400 Oostende - 059/79.99.13 - olympus@athenaoostende.be

Campus Centrum - Leon Spilliaertstraat 31, 8400 Oostende - 059/70.16.92 - centrum@athenaoostende.be

 

Terug naar overzicht

Contactgegevens

Steense Dijk 495
8400 Oostende
Tel: 059/50.52.61
Fax:

http://www.athenaoostende.be